-faina de grau macinata fin
-malai macinat fin
-miere de albine
-esenta anason
Preparare nada
Se pune intr-o oala o cana de faina de grau macinata fin si doua cani de
de malai macinat fin. Se omogenizeaza compozitia si se adauga
aproximativ o treime din cantitate la fiert, intr-un tuci, apoi se
adauga aproximativ 3 cani cu apa. Dupa ce a fiert compozitia, se adauga,
un virf de cutit de sofran, o lingura de miere de albine, si 4 picaturi
de esenta de anason. Treptat se adauga restul de de faina si malai ,
amestacand continuu. Dupa ce s-a fiert suficient mamaliga, se rastoarna
pe un fund de lemn, pe care am asezat inainte, o bucata de panza. Dupa
ce am rasturnat mamaliga pe fundul de lemn, se strange panza formandu-se
o minge. Aceasta minge de mamaliga se turteste cu ajutorul altui fund
de lemn, ca sa se fiarba uniform. Dupa ce s-a turtit mamaliga se pune
intr-un vas cu apa, la fiert si se scoate cand va pluti la suprafata.
Dupa ce se ridica la suprafata, se scoate mamaliga si se aseaza pe un
fund de lemn, lasandu-se sa se scurga, apoi se scoate din panza.
Aceasta mamaliga poate fi folosita cu succes pentru pescuit la caras,
sub forma de cubulete, sau sub forma de cocolos(pentru cocolos se
umezeste putin mamaliga apoi se framanta pana va avea consistenta de
plastelina).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu